Pluimveeweb: Jan Linders over op 3-sterren Beter Leven vrije uitloopeieren van Yverde uit eigen streek

21-07-2021
Jan Linders Supermarkten stopt met de verkoop van reguliere vrije uitloop eieren en gaat over op 3-sterren Beter Leven vrije uitloopeieren uit eigen streek. De regionale supermarktketen met 62 supermarkten in het zuidoosten van Nederland, gaat hiervoor een samenwerking aan met legpluimveebedrijf Yverde en eier-leverancier Gebroeders van Beek. Alle vrije uitloop eieren in de supermarkten van Jan Linders zijn vanaf nu afkomstig van leghennen met een 3-sterren Beter Leven keurmerk met een On the Way to Planet Proof-label en komen uit eigen streek. Dat maakte Jan Linders woensdag 21 juli bekend.

Yverde is een samenwerkingsverband tussen Claessens-Louwers Pluimvee en Janssen Ei. Initiatiefnemers Styn Claessens en Peter Janssen willen met Yverde de veranderende marktvraag rondom duurzame eieren beantwoorden. De agrarische ondernemers uit het Limburgse Ysselsteyn zijn opgegroeid op de pluimveehouderijen van hun ouders en kennen de sector door en door.

Alle vrije uitloop eieren uit één stal

Yverde wordt gerund met oog voor de veranderende markt, duurzaamheid en een goed leven voor de kippen. Het nieuwe concept van Yverde is dan ook vanuit deze invalshoek ontstaan: Ysselsteynse (Y), groene (verde) eieren. Eind 2020 werden de eerste kippen verwelkomd in hun nieuwe stal in Ysselsteyn. Alle vrije uitloopeieren in het assortiment van Jan Linders zullen dan ook afkomstig zijn van deze stal.

Yverde levert vrije uitloopeieren met een 3 sterren beter leven-keurmerk en mag door de nieuwe stal ook het On the Way to Planet Proof-label dragen. Yverde ontving het On the Way to Planet Proof-label voor de duurzame en energie neutrale werkwijze. Dit is een onafhankelijk keurmerk dat laat zien dat de eieren zowel verantwoord als duurzaam geproduceerd worden, waardoor ze een betere keuze voor zowel natuur, klimaat als dier zijn.

„De combinatie van beide keurmerken en een leverancier uit eigen streek maakt ons assortiment Jan Linders vrije uitloopeieren bijzonder en duurzaam”, zegt category manager Angelique Schreurs van Jan Linders. „Wij zijn de eerste supermarkt in Nederland die onder eigen label deze dubbel gecertificeerde vrije uitloopeieren gaat voeren. Extra bijzonder is dat vanaf nu alle vrije uitloopeieren in het assortiment van al onze filialen van deze leverancier komen, met bijbehorende streek- en duurzaamheidslabels.”

‘Eieren niet duurder voor consument’

„De extra certificeringen, ten opzichte van het huidige aanbod met 2-sterren vrije uitloopeieren, berekenen we in de verkoopprijs niet door aan onze klanten”, vertelt Schreurs. „Vanuit Jan Linders zien we dit als eigen investering. Zo betalen onze klanten een prijs die vergelijkbaar is met de prijs bij de concurrentie voor 2-sterren vrije uitloopeieren, maar krijgen ze er bij Jan Linders een duurzamer product voor.”

Bernd Weustink, Commercieel Directeur bij Jan Linders, is blij met de stap die wordt gezet: „Duurzaamheid en het welzijn van dieren staat bij Jan Linders hoog op de agenda en ik ben dan ook erg trots dat we middels deze nieuwe samenwerking de eerste in de retailbranche zijn die alle vrije uitloopeieren uit eigen streek kunnen aanbieden met zowel een 3-sterren Beter Leven keurmerk als het Planet Proof-label. Vooral het feit dat wij als Jan Linders de enige supermarkt zijn die vrije
uitloopeieren met 3 sterren kunnen aanbieden vind ik erg waardevol voor ons assortiment.

„In Yverde en de Gebroeders van Beek hebben we twee samenwerkingspartners gevonden die de ambitie betreft duurzaamheid en streekproducten met ons delen en samen met ons deze ambitieuze stap willen zetten.”

Samenwerking in eigen streek

Pluimveehouder Willy Claessens, mede-eigenaar van Yverde, is verantwoordelijk voor de aanlevering van de vrije uitloopeieren. Gebroeders van Beek maakt de samenwerking compleet door het verpakken en de distributie op zich te nemen. Willy Claessens: „Als samenwerkingsverband van Limburgse pluimveehouders zijn we erg trots dat we met Yverde onze vrije uitloopeieren kunnen gaan leveren aan Jan Linders. Daarmee maken we onze duurzame en kwalitatief hoogwaardige eieren uit eigen streek toegankelijk voor een grote groep consumenten. We kijken uit naar de toekomst in
deze samenwerking en hebben de ambitie om door te blijven ontwikkelen in duurzaamheid en dierenwelzijn.”

De vrije uitloopeieren zullen vanaf dinsdag 20 juli beschikbaar zijn in alle 62 supermarkten van Jan Linders. Het assortiment bestaat uit verpakkingen van 6, 10 en 15 eieren. Tevens zal in het merendeel van de supermarkten van Jan Linders aan klanten de mogelijkheid worden geboden om zelf de doosjes te vullen met de zelfraap eieren in het schap.

Bron: Jan Linders

 
 

Inloggen op de ledenportal