Pluimveeweb: Eierpakkerfabrikant Prinzen krijgt toch puinbreker naast deur

25-07-2021
Bouwer van eierverwerkingsapparatuur Prinzen B.V. (Vencomatic Group) in Aalten (GD) die ernstig bezwaar maakt tegen de komst van afvalbedrijf Aalbers als buurman is door de Raad van State met lege handen naar huis gestuurd.

Woensdag wees de Raad van State de bezwaren af tegen het bestemmingsplan van de gemeente Aalten waarin de verhuizing van het voor Aalten belangrijke afvalbedrijf is geregeld. Dat schrijft de regionale agrarische nieuwssite www.vee-en-gewas.nl. Aalbers zit nu op ’t Broek maar mag naar het nieuwe bedrijventerrein Westrand dat ernaast ligt. De puinbreker komt op 88 meter van de machinefabriek van Prinzen die aan de Weverij zit.

Trillingen

Directeur Cor van de Ven van de Eerselse Vencomatic Group, waar Prinzen in Aalten onderdeel van is, zegt dat trillingen van een puinbreker de afstelling van de eierverwerkingsmachines kunnen verstieren. Met een detectie-ei wordt de machine met precisie ingeregeld om haarscheurtjes in de eieren en breuk te voorkomen. Trillingen van een puinbreker op zo’n tachtig meter afstand verstoren dat proces, vreest de Vencomatic-directeur. De Raad van State vindt dat de gemeente met rapporten heeft laten zien dat de vrees ongegrond is.

Tekst: 

Bron: Vee & Gewas

 
 

Inloggen op de ledenportal