Pluimveeweb: Innovatieve projecten kunnen voor financiƫle steun aankloppen bij Fonds Pluimveebelangen

26-07-2021
Initiatiefnemers van innovatieve projecten kunnen voor financiële ondersteuning aankloppen bij de stichting Fonds voor Pluimveebelangen. Daar maakt Hans Schouwenburg, secretaris van de stichting Fonds voor Pluimveebelangen pluimveehouders en bedrijven uit de periferie van de pluimveesector op attent.

„Het Fonds voor Pluimveebelangen stimuleert innovatieve ontwikkelingen in de pluimveesector, gericht op een duurzame en toekomstbestendige sector. Met speciale aandacht voor diergezondheid, dierenwelzijn en voedselveiligheid”, legt Schouwenburg uit. „Het Fonds beheert een vermogen van circa 4 miljoen euro. Met de opbrengsten daarvan worden interessante projecten ondersteund. Jaarlijks gaat het om een bedrag van circa 200.000 tot 300.000 euro.”

Voorbeelden van projecten die de afgelopen jaren financieel ondersteund zijn: diverse projecten rond bestrijding van vogelmijt, toepassing van insecten(meel) in pluimveevoer, ontwikkeling van een database om aan- en afvoer van consumptie eieren vast te leggen, verenpikgedrag, diverse projecten om rond beheersing en het voorkoming van vogelgriep.

Vernieuwde website

„Heeft u een project of idee dat past binnen de voorwaarden van het Fonds Pluimveebelangen? Dan is het mogelijk om een project in te dienen voor financiering”, wijst Schouwenburg pluimveehouders en periferie op. Op de vernieuwde website van het Fonds www.fondspluimveebelangen.nl staat hierover alle informatie. Op de site is ook meer informatie te vinden over het Fonds en de projecten die in de afgelopen jaren zijn gefinancierd.

Schouwenburg vindt het nog wel goed om te melden dat onderzoeksprojecten die passen in het reguliere onderzoeksprogramma van Avined allereerst daar moeten worden ingediend. „Deze worden in principe niet door het Fonds ondersteund.”

 
 

Inloggen op de ledenportal