Pluimveeweb: De Valk en Voergroep Zuid stellen PoultryPlan beschikbaar aan legpluimveeklanten

06-08-2021
Voerfabrikanten De Valk en Voergroep Zuid stellen het managementprogramma PoultryPlan beschikbaar aan hun legpluimveeklanten. Daarvoor hebben de voerfabrikanten een samenwerkingsovereenkomst ondertekend met PoultryPlan.

Dat maakte de softwarebouwer donderdag 5 augustus bekend. Eerder sloot PoultryPlan al dergelijke samenwerkingsovereenkomsten met andere voerleveranciers.

Het bedrijf PoultryPlan uit het Gelderse Duiven biedt pluimveehouders drie farmer-management producten: farmer basic, farmer L, farmer XL. „De producten bestaan alle drie uit een overzichtelijk dashboard (homepage), waarop de belangrijkste kengetallen worden getoond van de verschillende stallen. Ook laat het dashboard de vergelijking met de norm zien en de historie en benchmark met collega-pluimveehouders", vertelt directeur Mike Jansen van PoultryPlan.

„Hierdoor hebben pluimveehouders na het inloggen één totaaloverzicht van hoe hun dieren het doen en kunnen ze snel handelen als dat nodig is. Uiteraard biedt PoultryPlan hen ook de mogelijkheid verder in te zoomen op allerlei punten binnen het bedrijf, afhankelijk van het gekozen product”, zegt Rob Giesen, productowner en customer support manager van PoultryPlan.

Eenvoudig data bijhouden en vergelijken

„Dankzij de samenwerking met PoultryPlan krijgen klanten de mogelijkheid om op een eenvoudige manier gegevens bij te houden", zegt directeur Martin Vervoorn van coöperatie De Valk Wekerom. „Klanten kunnen deze ook eenvoudig vergelijken met collega-pluimveehouders, uiteraard op anonieme basis. We zoeken dan ook gedreven pluimveehouders die het, net zoals wij, elke keer een beetje beter willen doen. De data die wij na goedkeuring van de pluimveehouder via de Farm Monitor terugkrijgen, zorgen ervoor dat we kunnen monitoren wat onze verschillende productlijnen doen. Op deze manier zijn we in staat om maximale verbeteringen te realiseren.”

Snel benchmarken en vergelijken

„Door de samenwerking met PoultryPlan kunnen we klanten de mogelijkheid bieden om op een eenvoudige manier gegevens bij te houden en deze te vergelijken met collega-pluimveehouders. Uiteraard op anonieme basis", vertelt Dirk Briels, specialist pluimvee bij Voergroep Zuid. „Ook vergelijkingen met eigen koppels uit het verleden zijn mogelijk. De data die wij via de Farm Monitor terugkrijgen, na goedkeuring van de pluimveehouder, zorgt ervoor dat wij snel en eenvoudig kunnen benchmarken en vergelijken. Met één druk op de knop hebben we straks volledige rapporten van lopende koppels, dat bespaart ons enorm veel tijd. Bovendien geeft het onze klanten veel inzicht in hoe we samen maximale verbeteringen kunnen realiseren.”

Helder overzicht van alle kengetallen

„Pluimveehouders willen groeien en de bedrijfsvoering verder professionaliseren. Deze ontwikkeling vraagt om een helder overzicht van alle belangrijke kengetallen en managementinfo. Je ziet vaak dat mensen vastlopen doordat ze overzicht en inzicht van data missen", vertelt directeur Mike Jansen van PoultryPlan. „Dit kan voor onnodige stress zorgen en gaat vaak gepaard met onnodige extra kosten of gemiste opbrengsten. Ook belemmert het gebrek aan praktische overzichten de groei en ontwikkeling van het bedrijf en weet het personeel niet waar ze aan toe is.”

 
 

Inloggen op de ledenportal