Pluimveeweb: Eierbrunch op de boerderij als verbinding met de burger

23-08-2021
„Dat was kEI leuk!”, was zomaar een van de vele enthousiaste reacties op de Eierbrunch bij BoerderEi Bens in Haps. Familie Bens deed mee met de actie ‘Boeren en tuinders pakken uit zomereditie’ van Boert Bewust en stelde hun bedrijf twee zaterdagochtenden open voor burgers.

Jong en oud kwamen kippen kijken, eieren inpakken en natuurlijk smullen van een heerlijk vers eitje. „Het is altijd geweldig leuk om met mensen in gesprek te gaan. Ik ga er open in en vraag wat ze willen weten in plaats van uit mezelf een technisch verhaal te gaan vertellen”, zegt Hugo Bens, legpluimveehouder en voorzitter van Land van Cuijk Boert Bewust.

Boeren en tuinders pakken uit
Bens is een van de deelnemers van de landelijke actie ‘Boeren en tuinders pakken uit zomereditie’, een initiatief van LTO Noord, ZLTO, Boert Bewust en Team Agro NL. „Wij doen graag mee met de zomereditie van Boeren en tuinders pakken uit. We laten graag zien hoe onze kippen wonen, hoe wij ze verzorgen en hoe de eieren geraapt worden.” Jong en oud keken hun ogen uit. „Ik lust wel pannenkoeken maar geen eieren”, zei een van de jonge gasten. „En wat heb je nodig om pannenkoeken te bakken? Juist eieren. Vaak zitten ze al in de mix maar het is leerzaam om kinderen zelf de verse eieren toe te laten voegen en te laten zien en proeven wat je allemaal kunt doen met eieren”, zegt Hugo Bens. Dochter en bedrijfsopvolger Resi liet de kinderen en hun ouders de kippen zien en vertelde meer over kippen en eieren, voer en beantwoordde hun vragen.

Verbinding harder nodig dan ooit
Bens BoerderEi deed via Land van Cuijk Boert Bewust mee met de zomereditie van ‘Boeren en tuinders pakken uit’. „Verbinding met de omgeving is harder nodig dan ooit. Vaak weten burgers niet wat wij in onze stallen houden, bestempelen die al snel als megastal. We hebben allemaal onze naaste omgeving nodig om te kunnen blijven produceren. Het echte verhaal, verteld vanuit de boer, dat doet het geweldig goed bij de burger. Dat zien we in het hele land met deze zomeractie.”

Kijk op www.boerenentuinderspakkenuit.nl voor leuke zomeracties bij boeren en tuinders in het hele land.

 
 

Inloggen op de ledenportal