Pluimveeweb: mmmEggies verstoppen roze eieren in Nederland op Wereld Ei dag

01-10-2021
De mmmEggies, kippenboerinnen die het Nederlandse ei promoten verstoppen weer grote roze eieren in heel Nederland op Wereld Ei dag, volgende week vrijdag 8 oktober. De vinder van een ei wint een mooie prijs.

De actie was vorig jaar in de aanloop van Wereld Ei dag een groot succes. „We verstoppen op de meest onverwachte plekken grote roze eieren. Door heel Nederland, in de stad en op het platteland. De vinder krijgt, na het plaatsen van een foto van het ei en de vindplaats, een mooie prijs van de mmmEggies”, zegt Mariska Oving legpluimveehoudster in Odoornerveen (Drenthe) en woordvoerder van de mmmEggies. De mmmEggies zijn kippenboerinnen uit heel Nederland die met een enthousiaste club van 30 vrouwen het Nederlandse ei promoten.

Van Zeeland tot Groningen

De mmmEggies geven op social media in de week voorafgaand aan Wereld Ei dag hints over de verstopplekken in heel Nederland. Wat er in het ei zit, blijft geheim. Na Wereld Ei dag maken de mmmEggies dit bekend op hun facebookpagina.

De mmmEggies hebben elk jaar een leuke actie op Wereld Ei dag. Voor het derde en laatste jaar verstoppen ze de grote roze eieren met daarin een leuke verrassing voor de vinder.
De Drentse mmmEggies hebben de eieren ingepakt. „Het was gezellig en fijn om bij te praten”, zegt Mariska Oving. De eieren zijn verdeeld onder de mmmEggies en het bestuur van Blij met een Ei zodat iedereen een ei kan verstoppen voor Wereld Ei dag.

Wereld Ei dag

Iedere tweede vrijdag van oktober is het Wereld Ei dag. Een dag waarop het ei centraal staat en de voedende waarde van het ei extra aandacht krijgt. Eieren zijn sinds jaar en dag een betaalbare bron van voeding voor veel mensen in de hele wereld.

De mmmEggies willen met deze actie het ei als gezond, lekker en betaalbaar voedsel onder de aandacht brengen. „Iedereen kan met eieren veel gevarieerde en lekkere gerechten maken. Een ei past in elk dieet en elke dag een ei mag,” zegt Mariska Oving.

Op Wereld Ei dag volgt nog een gezamenlijke actie van de mmmEggies, Blij met een Ei en stichting Wereldeidag uit Barneveld. Stichting Blij met een Ei geeft voorlichting over de legpluimveehouderij en stimuleert de dialoog tussen sector en consument. De mmmEggies promoten het ei richting consument via social media, evenementen en beurzen. Binnenkort promoten ze het ei op de Nationale Onderwijsbeurs op 30 november tot en met 4 december in Utrecht.

 
 

Inloggen op de ledenportal