Pluimveeweb: Pluimveehouders Ruud Zanders, Johan Leenders, Pieter Winter en Maud Tomesen ontvangen agrarische studiebeurs

04-10-2021
Pluimveehouders Ruud Zanders (Kipster), Pieter Winter (Agro Giethoorn), Maud Tomesen (Tomesen pluimveehouderij) en Johan Leenders (Oranjehoen) zijn uitgekozen voor een Nuffield scholarship 2022 en ontvangen daarom een agrarische studiebeurs. De vier pluimveehouders gelden als vooruitstrevende ondernemers in de agrarische sector.

In Grand café Tante Fie in Houten (UT) onthulde voorzitter Annechien ten Have van Nuffield Nederland de acht nieuwe scholars afgelopen vrijdag 1 oktober. De scholarships geven agrarische ondernemers de mogelijkheid om hun kennis te vergroten, door te leren en studeren in landen die het beste bij hun onderzoeksvraag passen. De komende twee jaar zullen deze scholars met ieder hun eigen specifieke onderzoeksvraag in binnen- en buitenland de beste boerenbedrijven bezoeken. Zij zullen de opgedane inspiratie zoveel mogelijk delen met hun collega’s in Nederland.

Actief in de veehouderij

Zeven van de acht scholars zijn actief in de veehouderij. Ruud Zanders (Kipster), Pieter Winter (Agro Giethoorn), Maud Tomesen (Tomesen pluimveehouderij) en Johan Leenders (Oranjehoen) zijn met hun bedrijf actief in de pluimveehouderij. Waarbij Winter en Leenders ook nog een akkerbouwtak runnen.

Rick van Rijn heeft samen met zijn vrouw Anne een biologische geitenhouderij Geertje’s Hoeve in Haarzuilens. Dorieke Goodijk runt samen met haar man Frank de kamelenmelkerij Smits in Berlicum. In Zeewolde is Diana Veelen actief in een biologisch melkveebedrijf. Marijn Vermeulen heeft agrarische roots en is werkzaam bij LTO Noord.

Partners Nuffield Nederland

De Nuffield scholarships zijn mogelijk gemaakt door de partners van Nuffield Nederland. De Rabobank is de hoofdsponsor van Ruud Zanders, Diana van Veelen en Dorieke Goodijk. De andere sponsoren zijn: LTO Noord (Marijn Vermeulen), Privon (Johan Leenders), Provincie Gelderland (Maud Tomesen), Provincie Overijssel (Pieter Winter) en de Provincie Utrecht (Rick van Rijn).

'Waardevolle en prestigieuze prijs'

Een Nuffield Scholarship is volgens Nuffield één van de meest waardevolle en prestigieuze prijzen in Nederland waarvan er jaarlijks slechts enkele van worden toegekend aan individuen die worden gezien als toekomstige leiders in de agrarische sector.

Door voorlopers in de land- en tuinbouw deze kans te bieden wil Nuffield Nederland gehele agrarische sector stimuleren zich te ontwikkelen in ondernemerschap, duurzaamheid en innovatie. Nuffield Nederland stelt in totaal per kandidaat 7.500 euro beschikbaar voor het scholarship.

 
 

Inloggen op de ledenportal