Pluimveeweb: mmmEggies promoten eieren met verstopcampagne

05-10-2021

De mmmEggies, de organisatie van vrouwelijke pluimveehouders, verstoppen dit jaar opnieuw grote roze eieren in de aanloop naar Wereld Ei-dag, op vrijdag 8 oktober.

 

De aandacht vestigen op iets door het te verstoppen. Dat klinkt misschien onlogisch, maar de eierpromotieactie van mmmEggies ter gelegenheid van Wereld Ei-dag was vorig jaar volgens de organisatie een groot succes. Daarom worden er dit jaar in heel Nederland opnieuw grote roze eieren verstopt ter promotie van het Nederlandse ei.

“We verstoppen op de meest onverwachte plekken grote roze eieren. Door heel Nederland; in de stad en op het platteland. De vinder krijgt, na het plaatsen van een foto van het ei en de vindplaats, een mooie prijs van de mmmEggies”, zegt Mariska Oving, legpluimveehoudster in Odoornerveen (Dr.) en woordvoerder van de mmmEggies. De mmmEggies zijn kippenboerinnen uit heel Nederland die met een club van 30 enthousiaste vrouwen het Nederlandse ei promoten.

Hints

De mmmEggies geven op social media in de week voorafgaand aan Wereld Ei-dag, de tweede vrijdag in oktober, hints over de verstopplekken. Wat er in het ei zit, blijft geheim. Na Wereld Ei-dag maken de mmmEggies dit bekend op hun Facebook-pagina.

Gezond

De mmmEggies willen met deze actie het ei als gezond, lekker en betaalbaar voedsel onder de aandacht brengen. “Iedereen kan met eieren veel gevarieerde en lekkere gerechten maken”, zegt Oving.

 

Meer informatie over de prijzen van eieren vind je in Boerderij Marktprijzen:

 
 

Inloggen op de ledenportal