Pluimveeweb: Leghennenhouder ontvangt hogere eierprijs van Albert Heijn

12-10-2021
Leghennenhouders ontvangen een eierprijsverhoging van 0,008 euro per ei voor de tafeleieren die Albert Heijn afneemt. Deze verhoging ontvangen ze vanaf vandaag tot het einde van dit jaar via het pakstation. De supermarkt verhoogt haar vaste uitbetalingsprijs voor tafeleieren vanwege de fors gestegen voerprijzen.

Dat maakte de supermarktketen dinsdag 12 oktober bekend in een brief aan alle ruim 100 leghennenhouders die exclusief aan Albert Heijn tafeleieren leveren. „In onze huidige samenwerking hebben we een vaste inkoopprijs afgesproken tot en met eind 2021, zodat jullie de extra investeringen hebben kunnen doen die binnen het programma horen. Nu zien wij dat de exponentiële groei van voerprijzen de afgelopen maanden niet in lijn is met de vaste eierprijs die wij met jullie hebben afgesproken. Om jullie als pluimveehouders in deze onzekere tijd tegemoet te komen, zullen wij vanaf vandaag tot het einde van het jaar de inkoopprijs van eieren verhogen. Dit betekent dat je een eierprijsverhoging ontvangt van 0,008 euro per ei voor de tafeleieren die wij als Albert Heijn afnemen. Deze verhoging ontvang je via het pakstation”, schrijft Albert Heijn in de brief aan leghennenhouders.

Begin volgend jaar evalueert Albert Heijn hoe de voerprijzen dan zijn, zodat ze samen met leghennenhouders kunnen kijken naar het vervolg.

„Samen met onze vaste boeren, telers en andere leveranciers zetten we stappen op het gebied van duurzaamheid. Voor onze versketens?doen we dit middels onze meerjarenprogramma’s met de naam Beter voor.?Ook met jullie gaan we een Beter voor-programma opstellen. In de Beter voor-programma’s staan langdurige samenwerking, een eerlijk verdienmodel voor iedereen in de keten, nu en in de toekomst, gezonde prijzen en afzetgarantie voor jullie als pluimveehouder centraal", schrijft Albert Heijn.

 
 

Inloggen op de ledenportal