Pluimveeweb: Vogelgriep vastgesteld op hobbypluimveebedrijf in Assendelft

01-11-2021
In het Noord-Hollandse Assendelft in de gemeente Zaanstad is bij legkippen op een hobbypluimveebedrijf H5 vogelgriep vastgesteld. Het gaat waarschijnlijk om een hoog pathogene variant van de vogelgriep. Om verspreiding van het virus te voorkomen worden de circa 140 legkippen en 50 loopeenden van de besmette locatie geruimd door de NVWA.

In een straal van 3 kilometer rond het bedrijf ligt één ander pluimveebedrijf. Dit bedrijf wordt onderzocht op vogelgriep. Er liggen geen andere pluimveebedrijven in een straal van 10 kilometer rondom het besmette bedrijf.

Vervoersverbod Assendelft

Er is per direct een vervoersverbod voor pluimveebedrijven afgekondigd in een zone van 10 kilometer rond het bedrijf in Assendelft. Een vervoersverbod heeft betrekking op alle vogels en broed- en consumptie-eieren vanaf een locatie met vogels. Ook geldt het verbod voor pluimveemest en gebruikt strooisel, en voor andere dieren en dierlijke producten afkomstig van bedrijven met gevogelte.

Bekijk hier de regeling maatregelen beschermings- en bewakingszone hoogpathogene vogelgriep Assendelft 2021 en hier de kaart van het 3 kilomtergebied in Assendelft en hier de kaart van het 10 kilomtergebied in Assendelft.

 
 

Inloggen op de ledenportal