Boerderij: Vogelgriep leidt tot afgelastingen

05-11-2021

Redactie

Hans Bijleveld

redacteur pluimveehouderij

Wegens de recente vogelgriepuitbraken zijn bijeenkomsten in de pluimveesector afgelast.

Nadat de Pluimveerelatiedag van LTO/NOP en het vakblad Pluimveehouderij dinsdag wegens de aanhoudende vogelgriepdreiging is afgelast (en uitgesteld naar vooralsnog 14 juni 2022), zijn naar aanleiding van de recente vogelgriepuitbraken nog enkele bijeenkomsten in de pluimveesector geannuleerd.

Zo gaat de open dag bij Peters in Didam (Gld.) vandaag (vrijdag 5 november) niet door en blies Vencomatic de Vakdag Vermeerdering af die voor gisteren en vandaag was gepland bij vermeerderaar Van Haandel in Mariahout (N-Br.).

Ook de jaarvergaderingen van Novi-Pluim, OWM Avipol en de Stuurgroep (opfok)vermeerdering van LTO/NOP en NVP, die op 16 november zouden plaatsvinden in Lent/Nijmegen, gaan niet door als fysieke bijeenkomst. De algemene ledenvergaderingen van Avipol en Novi-Pluim vinden nu online plaats (respectievelijk om 15.00 uur en 15.30 uur). En komend voorjaar weer fysiek.

Wegens de vogelgriepdreiging is ook een streep gezet door ‘Samen emissie te lijf!’, een bijeenkomst van Agrivaknet, Aeres, Agrio en PEC die op 16 november zou plaatsvinden bij Aeres in Barneveld. Deze bijeenkomst is (vooralsnog) uitgesteld naar 16 februari 2022. De jaarvergadering van Anevei (vereniging van eierhandelaren) op 18 november gaat (vooralsnog) wel door. De vereniging van eierhandelaren en -verwerkers staat dan stil bij het 70-jarig bestaan.

 
 

Inloggen op de ledenportal