Pluimveeweb: 'Laat niemand toe tot stallen en erf'

09-11-2021
„Laat niemand toe tot uw erf en stallen, enkel in het hoogst nodige geval onder strikte voorwaarden. Wees alert op personen die de laatste 48 uur contact hebben gehad met ander pluimvee. Laat uw bezoeker alleen toe in de stal na het douchen en met bedrijfseigen kleding en laarzen. Vergeet ook het ‘uit-douchen’ niet: kom schoon en vertrek schoon”, adviseert de Nederlandse Vakbond Pluimveehouders (NVP) aan pluimveehouders. „Dit betekent dat u het erf hermetisch afgesloten dient te houden zodat niemand zomaar het erf op kan komen.”

De NVP is bezorgd over het tempo waarin het vogelgriepvirus om zich heen grijpt. „We wijzen iedereen op het strikt naleven van de hygiënemaatregelen op en rond het erf", stipt NVP-voorzitter Bart-Jan Oplaat aan. „Lees hier diverse tips van deskundigen om de insleep van het virus te verkleinen. Denk niet dat het u niet kan overkomen, we hebben gezien dat ook vleeskuikens besmet kunnen raken."

Er zijn diverse hygiëneprotocollen actief voor verschillende situaties. Op de site van Avined staat de toepasbaarheid overzichtelijk in een schema weergegeven.

 
 

Inloggen op de ledenportal