Pluimveeweb: Meerdere uitbraken van vogelgriep op pluimveebedrijven in Noordrijn-Westfalen

29-11-2021
De vogelgriepsituatie is in de landen rondom Nederland is onrustig. Zo is op meerdere pluimveebedrijven (kalkoenen en hennen) in Noordrijn-Westfalen de afgelopen weken vogelgriep uitgebroken.

Volgens de Wereldorganisatie voor Diergezondheid (OIE) zijn er recent in de volgende landen pluimveebedrijven getroffen door het hoogpathogene vogelgriepvirus: Duitsland, Ierland, Hongarije, Polen, Tsjechië en Slowakije. Ook zijn er meldingen gedaan in landen als Frankrijk, België, Slowakije en Zwitserland, waar besmette wilde vogels zijn aangetroffen. Dat maakte Avined vrijdag 26 november bekend in een update.

In Frankrijk was er vrijdag 26 november een uitbraak met hoogpathogene vogelgriep op een legbedrijf in Warhem, op enkele kilomters van de grens met België. Dat meldt de Landsbond Pluimvee zaterdag 27 november. In België vonden er nog geen uitbraken plaats op pluimveebedrijven. Wel zijn er de afgelopen week drie nieuwe besmettingen met een H5-virus bij wilde vogels vastgesteld. in Oostende, Alveringem en Oudenburg (alle WVL). In Europa is het aantal besmettingen fors opgelopen, met ook uitbraken in een aantal bijkomende landen, aldus de Landsbond Pluimvee.

Bronnen: AvinedLandsbond Pluimvee

 
 

Inloggen op de ledenportal