Pluimveeweb: Deelnemersbijdragen IKB Ei blijven gelijk: Legpluimveehouder betaalt 570 euro

06-12-2021
Legpluimveehouders betalen volgend jaar 570 euro per bedrijf voor deelname aan IKB Ei en vleespluimveehouders 265 euro. Dat maakten IKB Ei en IKB Kip afgelopen vrijdag 3 december bekend. De deelnemersbijdragen voor IKB Ei zijn gelijk gebleven aan de voorgaande jaren.

Meer informatie over de deelnemersbijdragen aan IKB Ei zijn hier te vinden. Meer informatie over het jaarplan van IKB Kip en de deelnemersbijdragen aan IKB Kip zijn hier te vinden.

De jaarplannen van IKB Ei 2022 en IKB Kip 2022 zijn goedgekeurd door het Centraal College van Deskundigen IKB Kip (CCvD) en vastgesteld door het bestuur.

Het doel van IKB Kip is het versterken van de license to produce van deelnemende ondernemingen in de pluimveevleesketen, in en buiten Nederland. Daarbij draait het om het vertrouwen van marktpartijen en de maatschappij in IKB Kip en in de deelnemers. In 2022 wordt onder andere ingezet op de volgende punten:

1. Via de pay-off ‘IKB Kip, dat is kip van goede afkomst’ de meerwaarde van IKB Kip vergroten;
2. Scherp zijn op de doeltreffendheid van IKB Kip; bereiken we de doelen?
3. Verdere harmonisatie binnen de keten;
4. Aandacht voor nog betere communicatie en promotie.

Deze werkzaamheden worden bekostigd vanuit de deelnemersbijdrage IKB Kip. Hieronder staan de tarieven voor IKB Kip voor 2022:

Omschrijving     Tarief 2022
Primair bedrijf 265
Broederij, slachterij of uitsnijderij 750
Multisite € 2.500 plus € 30,- per sublocatie
 

IKB Ei

Voedsel vereist vertrouwen. Consumenten zijn kritisch; niet alleen op de kwaliteit van wat ze eten, maar ook op de manier waarop hun voedsel tot stand komt. De Nederlandse eierketen heeft in de afgelopen 25 jaar met IKB Ei een gedegen systeem opgebouwd om het vertrouwen in eieren te versterken. Onze kwart eeuw ervaring en de toepassing van moderne technologie maken IKB Ei bij uitstek geschikt voor de productie van eieren die de consument kan vertrouwen. In 2022 wordt onder andere ingezet op de volgende punten:

  1. IKB Ei doelmatig: Evaluatie van de sancties en wegingen bij de voorschriften met de focus op de kwaliteit van data en afstemmen over vergroten aangepast toezicht bij IKB Ei deelnemers als gevolg van deelname aan ketenborging.nl;
  2. IKB Ei relevant: Aandacht voor nog betere communicatie en promotie;
  3. IKB Ei smart: Integratie van de database Kipnet in de database KIP verder uitvoeren;
  4. IKB Ei markt: programma MKS IKB Ei blijft anticiperen op mogelijke toekomstige risico’s;
  5. IKB Ei internationaal: benchmark uitvoeren met Belplume.

Bekijk hier het jaarplan van IKB Ei voor 2022. De werkzaamheden in het jaarplan worden bekostigd vanuit de deelnemersbijdrage IKB Ei. De deelnemersbijdragen zijn gelijk gebleven aan de voorgaande jaren. Hieronder staan de tarieven voor IKB Ei voor 2022:

IKB Ei-deelnemers Deelnemersbijdrage 2022
Broederijen €2.600,-
Primaire bedrijven (incl. voorschakels) €570,-
Pakstations / Verzamelaars (XS) €1.250,-
Pakstations / Verzamelaars (S) €3.250,-
Pakstations / Verzamelaars (M) €5.250,-
Pakstations / Verzamelaars (L) €7.250,-
Pakstations / Verzamelaars (XL) €9.250,-
 
 
 

Inloggen op de ledenportal