Pluimveeweb: Kipster zoekt twee pluimveehouders voor uitbreiding

18-12-2021
Kipster is op zoek naar twee ruimdenkende Nederlandse boeren met een locatie om de groei te realiseren. De vraag overtreft het aanbod van de CO2 -neutrale Kipster eieren in Nederland.

Kipster heeft de vraag gekregen om twee boerderijen in Nederland bij te bouwen. Hiervoor zoekt ze ruimdenkende boeren met de juiste ervaring, een bouwblok van minimaal 100 bij 140 meter en vergunning voor 48.000 leghennen.

Open voor innovatie

Kipster is op zoek naar mensen die openstaan voor innovatie. Ze wil op het gebied van kringlooplandbouw, het verkorten van ketens en het verbeteren van dierenwelzijn voorop blijven lopen. Dat vraagt om een ondernemersmentaliteit, durf, vakmanschap en een klein beetje gekte. Kipster biedt de zekerheid van een langlopend contract, gekoppeld aan de voerprijs, regelt het bouwproces en geeft technische ondersteuning en marketing.

Meer met minder

Kipster is op zoek naar collega-boeren die willen omschakelen van gangbaar naar minder, duurzamer en diervriendelijker. Meer verdienen met minder is hun credo. „Meer met minder klinkt misschien raar”, zegt mede-oprichter van Kipster Ruud Zanders: „Maar wij gaan met de stroom mee. Kipster wil duurzaam bijdragen aan een circulair voedselsysteem. Dit betekent onder meer dat we geen voer verbouwen of importeren, maar dat we de dieren voeren met restanten uit de levensmiddelenindustrie. Het gevolg hiervan is dat er minder plaats voor dieren is, omdat er niet voldoende reststromen zijn. De wereld verandert diepgaand en snel en daar willen we graag samen met andere boeren op inspelen."

Eieren en vlees

Op dit moment heeft Kipster boerderijen in de buurt van Venray en Beuningen. De eieren en het vlees van de haantjes en de oude legkippen van Kipster zijn verkrijgbaar bij Lidl. Daarnaast worden de eieren en het vlees gebruikt in de keukens van onder meer Albron, De Efteling, Kwalitaria en HMS Host.

Lees hier meer over Kip zoekt boer.

 
 

Inloggen op de ledenportal