Pluimveeweb: Van Beek Group neemt Kempische Eierhandel over

08-01-2022
Met ingang van 7 januari 2022 heeft Van Beek Group de Kempische Eierhandel overgenomen. Deze overname geeft Kempische Eierhandel de kans om zijn marktpositie te verstevigen en zich klaar te maken voor de uitdagingen van de toekomst.

De Kempische Eierhandel NV koopt, sorteert, verpakt en distribueert scharreleieren en eieren van hennen met vrije uitloop. Voor de Van Beek Group past deze overname in hun strategie van streven naar operational excellence; het inrichten en onderhouden van een efficiënt productieproces, waarbij de continue verbetering van werkprocessen, diensten en producten centraal staat. Op deze wijze tracht de groep bij te dragen aan het verbinden van pluimveehouders met de klanten in de retail, levensmiddelenindustrie en foodservice markt. Kempische Eierhandel zal de kracht van de groep versterken.

ln een eerste fase worden de activiteiten verder gezet op de huidige locatie aan de Bell- Telephonelaan te Geel, de nieuwe locatie sinds 2015. Later dit jaar zal een fusie plaatsvinden met het Belgische pakstation van de groep, Euro Ei. De activiteiten zullen dan verder gezet worden vanop de locatie in Tessenderlo. Marc en Guy Verbeek en Eef De Krock blijven aan boord.

De Kempische Eierhandel is een familiebedrijf met de tweede generatie aan het roer. Het bedrijf bestaat 44 jaar en verwerkt met 12 personeelsleden 80.000 eieren per uur. Van Beek Group is een familiegroep van 100 jaar oud (derde generatie) met zes bedrijven en heeft haar hoofdkantoor in het Achterhoekse Wehl.

 
 

Inloggen op de ledenportal