Pluimveeweb: Vogelgriep op hobbypluimveebedrijf in Nieuwerbrug

13-01-2022
Op een hobbypluimveebedrijf in Nieuwerbrug in de Zuid-Hollandse gemeente Bodegraven-Reeuwijk is H5 vogelgriep vastgesteld. Het gaat waarschijnlijk om een hoog pathogene variant. Om verspreiding van het virus te voorkomen worden de circa 220 eenden en kippen geruimd.

In het gebied van 3 kilometer rond de besmette locatie liggen geen pluimveebedrijven. In de 10 kilometer zone van deze locatie liggen zes andere pluimveebedrijven. Voor deze zone geldt per direct het vervoersverbod.

Minister Staghouwer: „Helaas weer een melding van een uitbraak van vogelgriep. Hoe groot of klein een uitbraak ook is, achter elke melding gaan houders, hun gezinnen, en dieren schuil. Voor hen is dit zeer ingrijpend en ik leef met hen mee. Het streven is om uitbraken zoveel als mogelijk te voorkomen en verspreiding tegen te gaan. Daar blijven we ons de komende periode voor inzetten."

Bekijk hier de regeling maatregelen beschermings- en bewakingszone hoogpathogene vogelgriep Nieuwerbrug 2022 en hier de kaart van het 3 kilometergebied in Nieuwerbrug en hier de kaart van het 10 kilometergebied in Nieuwerbrug.

 
 

Inloggen op de ledenportal