Pluimveeweb: Burgemeester Barneveld reikt onderscheiding uit aan PEC-voorman Bethlehem

26-02-2022
Eltjo Bethlehem uit Lunteren (GD) is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Waarnemend burgemeester van Barneveld, Jan Luteijn, heeft hem op vrijdag 25 februari de versierselen overhandigd die horen bij deze Koninklijke onderscheiding. Bethlehem was jarenlang betrokken bij het Poultry Expertise Centrum (PEC).

De uitreiking van de onderscheiding gebeurde tijdens zijn afscheidsreceptie bij het PEC bij Aeres in Barneveld. Bethlehem is business manager bij het PEC, het nationale kenniscentrum van en voor de pluimveeketen. Dit is een publiek-privaat samenwerkingsverband van gemeenten, kennisinstellingen en bedrijfsleven.

Binnen deze organisatie wordt onderwijs, onderzoek en bedrijfsleven gebundeld en benut voor het opleiden en bijscholen van studenten, ondernemers en medewerkers die werkzaam zijn in de pluimveesector. Bethlehem is betrokken bij initiatieven om bij te dragen aan een gezonde leefomgeving en een toekomstbestendige pluimveesector.

Fipronil Meldpunt

'Duurzaamheid en dierenwelzijn zijn voor hem kernbegrippen', schrijft de gemeente Barneveld in een persbericht. 'Hij was intensief betrokken bij de partnerrelatie die de regio Foodvalley heeft met Region Östergötland in Zweden. In 2017 werd een Fipronil Meldpunt in het leven geroepen om ondersteuning te bieden aan pluimveehouders in de Gelderse Vallei die getroffen werden door de plotseling voordoende fipronilcrisis. Het meldpunt maakte gebruik van de menskracht en de infrastructuur van het PEC, die van onschatbare waarde bleek tijdens deze grote crisis.'

Bethlehem was één van de drijvende krachten achter dit meldpunt. Daarnaast heeft hij zich ingezet als vrijwilliger bij de Vraagbaak Lunteren en is hij bij de Hervormde Gemeente Lunteren bezoekbroeder.

 
 

Inloggen op de ledenportal