Pluimveeweb: Albert Heijn verhoogt uitbetalingsprijs eieren wegens hogere voerkosten

11-03-2022
Albert Heijn verhoogt de uitbetalingsprijs voor eieren vanwege de hogere voerkosten. Leghennenhouders ontvangen vanaf maandag 14 maart via hun pakstation 0,009 euro extra per tafelei die Albert afneemt. „Niets dan lof voor het nemen van de verantwoordelijkheid in de keten van Albert Heijn", reageert NVP-voorzitter Bart-Jan Oplaat. Hij hoopt dat andere supermarkten het voorbeeld van Albert Heijn volgen.

Albert Heijn stuurde vrijdag 11 maart een brief naar de ruim 100 leghennenhouders wiens eieren in de supermarkten van Albert Heijn liggen. Om leghennenhouders tegemoet te komen voor de gestegen voerkosten, verhoogde Albert Heijn vanaf oktober 2021 de inkoopprijs van eieren met 0,008 euro per ei.

Nu verhoogt Albert Heijn de inkoopprijs voor eieren dus nog eens met 0,009 euro per tafelei vanwege de enorm gestegen voerkosten door de oorlog in Oekraïne. Leghennenhouders ontvangen deze vergoeding vanaf aanstaande maandag 14 maart via hun pakstation.

„We zullen de marktontwikkelingen blijven volgen, gezien de volatiliteit in de markt komen we hier op een korte termijn op terug. Mochten er vragen zijn, dan kunnen jullie terecht bij de pakstations of de contactpersonen bij
Albert Heijn." Dat schrijft Henk van Harn, directeur merchandising & sourcing van Albert Heijn in de brief aan de ruim 100 leghennenhouders wiens eieren in de supermarkten van Albert Heijn liggen.

 
 

Inloggen op de ledenportal