Pluimveeweb: Ook Jumbo verhoogt uitbetalingsprijs eieren

14-03-2022
Evenals Albert Heijn verhoogt ook Jumbo de uitbetalingsprijs voor eieren wegens de hogere voerkosten. Leghennenhouders ontvangen via hun pakstation 0,009 euro extra per tafelei die Jumbo afneemt.

Albert Heijn verhoogt de uitbetalingsprijs voor eieren vanwege de hogere voerkosten. Leghennenhouders ontvangen vanaf maandag 14 maart via hun pakstation 0,009 euro extra per tafelei die Albert afneemt. Dat maakte Albert Heijn vrijdag 11 maart bekend. Eerder vorige week deed Jumbo al een toezegging aan belangenbehartigers NVP en LTO/NOP een hogere eierprijs te betalen.

„Vanuit Jumbo hechten wij aan een goede ketensamenwerking, met daarbij aandacht voor een gezond verdienmodel van de boeren en telers die aan Jumbo leveren. De alsmaar stijgende voerkosten binnen de pluimveehouderij heeft ons doen besluiten om nu binnen de bestaande ketensamenwerking een hogere prijs te betalen", zegt perswoorvoerster Suzanne van der Vaart van Jumbo.

Andere supermarkten beraden zich momenteel over eenzelfde soort vergoeding. NVP-voorzitter Bart-Jan Oplaat hoopt en verwacht dat andere supermarkten het voorbeeld van Jumbo en Albert Heijn volgen. „Als één schaap over de dam is dan volgen er meer", zegt de NVP-voorzitter in een korte reactie.

Tekst: Tom Schotman

 
 

Inloggen op de ledenportal