Pluimveeweb: UPP-bestuur rond: Pluimveehouders kunnen lid worden

14-04-2022
Pluimveehouders kunnen vanaf vandaag, donderdag 14 april, lid worden van de Unie van Pluimvee Producenten (UPP). Het bestuur is compleet en de producentenorganisatie voor pluimveehouders is klaar om leden te verwelkomen. Het doel van de UPP is om als pluimveehouders samen een betere prijs te realiseren voor kippenvlees en eieren.

Op www.unievanpluimveeproducenten.nl vinden vleeskuikenhouders en legpluimveehouders alle benodigde informatie. Via de aanmeldpagina kunnen pluimveehouders lid worden.

Tijdens de oprichting van de Unie van Pluimveeproducenten op 27 december 2021 was het bestuur nog niet compleet. Van de twee posities voor de legpluimveehouderij, was er nog één vacant. Tijdens de bestuursvergadering van 12 april 2022 is ook deze bestuurszetel tot grote tevredenheid ingevuld. Daarmee is het vijfkoppige bestuur op de gewenste sterkte, met een evenwichtige vertegenwoordiging van de vleeskuiken -en legpluimveehouderij.

Vleeskuikenouderdierenhouder Harry Ketels uit Didam (GD) is voorzitter van de UPP. Vleeskuikenhouders Erik van Veldhuisen en Arie van Heerikhuize zitten ook in het bestuur evenals leghennenhouders Niels Quicken en Jeroen Bertens.

Website gereed

Op www.unievanpluimveeproducenten.nl vinden bezoekers alle informatie. De missie staat beschreven, namelijk 'Samen sterk voor ketenkracht en een duurzaam verdienmodel'. Ook is op de website te lezen waarom verbetering van de marktpositie nodig is en hoe de UPP door samenwerking ketenkracht ontwikkelt, voor een beter verdienmodel. Daarnaast is te lezen wat de UPP doet om haar doelen en ambities waar te maken, voor de leden en ketenpartners.

De pluimveehouders zijn aan zet

„Het bestuur is klaar, na een intensieve periode van voorbereidingen. Nu zijn de pluimveehouders aan zet", zegt voorzitter Harry Ketels van de UPP. „Door lid te worden zorgen ze dat de UPP de nodige vervolgstappen kan gaan zetten bij het verbeteren van hun marktpositie. De hoogte van de contributie zal geen belemmering zijn, die bedraagt 200 tot 800 euro per jaar, afhankelijk van de bedrijfsgrootte."

Tekst: Tom Schotman

 
 

Inloggen op de ledenportal