Pluimveeweb: Trainen voor Alpe d’HuZes gaat pluimveehouder Arjen Kocks goed af

24-04-2022
Veldpost volgt pluimveehouder Arjen Kocks uit Schoonebeek (DR) tijdens zijn deelname aan BIG Challenge. De pluimveehouder is blij met hoe de training tot nu toe gaat en ook de eerste sponsoractie is afgelopen weekeinde al geweest.

Heuvels trainen in Nederland is niet altijd makkelijk, terwijl dat voor de Alpe d’HuZes wel belangrijk is. Wie de Alpe d’Huez opgaat wordt geconfronteerd met een goede 1000 meter stijging gedurende 13 kilometer. Desondanks heeft Kocks daar wel oplossingen voor gevonden.

In het vorige artikel vertelde hij al dat hij thuis traint met een loopband die hij kan instellen op een helling van 0 tot 12 procent. Nu het mooier weer is, wil Kocks ook meer buiten trainen. Vandaar dat hij samen met zijn neef Rob Koers (die ook de Alpe D’HuZes gaat rennen) naar de VAM-berg in Wijster ging. Kocks vertelt dat dat een fijne afwisseling is van de loopband. „Op een echte heuvel lopen is toch anders dan op de loopband. De training ging daar goed. We hebben zelfs enkele fietsers ingehaald op de heuvel. Een stijging van 15 procent is moeilijk te fietsen, maar nog wel goed te rennen.”

Kocks en zijn neef renden een goede 13 kilometer op en rond de Vamberg en liepen bijna 300 hoogtemeters. Dat is nog niks vergeleken met de 1000 hoogtemeters van de Alpe d’Huez, maar wel een goed begin volgens Kocks. In mei gaat Kocks samen met zijn neef nog naar een heuvel in Duitsland. „Daar zijn de heuvels alweer wat hoger en vooral langer waardoor we daar ook aan kunnen wennen.”

Lees het complete interview met Arjen Kocks op www.veld-post.nl, de agrarische nieuwssite voor Noord-Nederland.

 
 

Inloggen op de ledenportal