Pluimveeweb: Grote brand woedt in kippenstal in Heusden

25-04-2022
In een kippenstal in Heusden in de Brabantse gemeente Asten woedt maandag aan het begin van de middag een grote uitslaande brand. Dat laat de Veiligheidsregio weten.

Enorme dikke donkere rookwolken stijgen op en zijn in de wijde omgeving te zien, meldt Omroep Brabant. De oorzaak van de brand is momenteel nog onbekend.

De brand die sinds het begin van de middag woedt aan de Bleekerweg in Heusden, gemeente Asten, heeft twee kippenstallen verwoest. Dat vertelt een woordvoerder van de brandweer iets voor twee uur. In de stallen zaten leghennen.

Het complex waar de brand woedt, bestaat volgens de woordvoerder van de brandweer uit vijf stallen. In vier stallen zitten kippen. In de vijfde stal staan landbouwwerktuigen. De brand woedt in twee stallen met kippen.

De veiligheidsregio noemde de brand al snel na de eerste melding, rond twaalf uur, zeer groot en uitslaand. Enorme dikke donkere rookwolken stegen op en waren in de wijde omgeving te zien. Op foto's was te zien hoe vlammen uit het dak van de kippenstal sloegen.

De brandweer probeert te voorkomen dat het vuur overslaat naar een woonhuis en andere stallen. Dat had rond een uur de hoogtse prioriteit. Over een oorzaak van de brand kon de woordvoerder op dat moment dan ook nog niks zeggen. Iets voor twee uur geeft hij aan dat het lijkt te lukken om de brand te beperken tot de twee stallen. Het sein brand meester is op dat moment nog niet gegeven dus hij houdt nog een kleine slag om de arm.

Tekst: Tom Schotman

 
 

Inloggen op de ledenportal