Pluimveeweb: Vlaanderen krijgt nieuwe minister voor landbouw

17-05-2022
Jo Brouns wordt de nieuwe minister van Economie, Innovatie, Werk, Sociale Economie en Landbouw. Dat heeft de partijraad van CD&V beslist. De partijraad heeft groen licht gegeven voor nieuwe samenstelling Vlaamse ministerploeg.

Na het vertrek van Wouter Beke als Vlaams minister voor Welzijn, Gezin, Volksgezondheid en Armoedebestrijding ging CD&V op zoek naar een plaatsvervanger. Voorzitter Joachim Coens stelde dinsdagavond aan de partijraad de volgende rolverdeling voor. Hilde Crevits verlaat haar departement als minister van Economie, Innovatie, Werk, Sociale Economie en Landbouw en wordt de nieuwe minister voor Welzijn, Gezin, Volksgezondheid en Armoedebestrijding. Ze blijft ook viceminister-president in de Vlaamse regering.

Landbouw cruciaal

„ Als gezinspartij is dit departement voor ons absoluut cruciaal”, zo legt voorzitter Joachim Coens de keuze uit. „Daarom hebben we ervoor gekozen om onze meest ervaren minister door te schuiven naar dit zware departement. Hilde kent deze dossiers als viceminister-president al en zal dus een snelle start kunnen maken. Dit vind ik erg belangrijk voor het vertrouwen van de mensen, vooral in de sector”.

Jo Brouns wordt de nieuwe minister van Economie, Innovatie, Werk, Sociale Economie en Landbouw. „Met Jo Brouns verwelkomen we een talentvol nieuw gezicht”, aldus Coens. „Als burgemeester staat hij zo dicht als maar kan bij de mensen. Hij zal met veel enthousiasme dit departement besture”.

Opkomende politici

Benjamin Dalle blijft op post als minister van Jeugd, Media en Brussel. Dit voorstel werd met 87 procent van de stemmen goedgekeurd door de leden van de partijraad. Deze kwam overigens voor het eerst samen in haar nieuwe vorm. Na de statutenwijziging die vorig jaar onder Coens tot stand kwam, kreeg de partijraad een volledig nieuwe samenstelling. In de nieuwe partijraad zetelen heel wat jonge en lokale gezichten, en ook heel wat burgemeesters, rechtstreeks verkozen leden en talentvolle opkomende politici.

„We nemen de interne democratie heel ernstig”, aldus Coens. „Het eerste wapenfeit van deze nieuwe partijraad was meteen een zeer belangrijke gebeurtenis.” Verder wenst de voorzitter de nieuwe ploeg veel succes. Ook Wouter Beke kreeg van de partijraad een warme bedanking voor het vele werk dat hij op Welzijn verzet heeft.

 
 

Inloggen op de ledenportal