Pluimveeweb: Voor tweede keer dit jaar vogelgriep op eendenbedrijf in Hierden

07-06-2022
Op een eendenbedrijf in Hierden (GD) is voor de tweede keer dit jaar vogelgriep vastgesteld, waarschijnlijk een hoog pathogene variant. Om verspreiding van het virus te voorkomen worden de circa 7.000 eenden op het pluimveebedrijf geruimd door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).

Het gaat om een bedrijf dat op 3 februari 2022 ook geruimd is vanwege de vaststelling van vogelgriep. In het gebied van 1 kilometer rond het besmette bedrijf in Hierden liggen drie andere pluimveebedrijven. Deze bedrijven hebben geen directe contacten gehad met het besmette bedrijf. Deze bedrijven worden geblokkeerd, bemonsterd op vogelgriep en dagelijks intensief gemonitord op onder andere de gezondheid van de dieren. In de 3 kilometer zone rondom het besmette bedrijf liggen geen andere pluimveebedrijven. In de 10 kilometer zone liggen 21 bedrijven, waarvoor het vervoersverbod per direct geldt.

Bekijk hier de kaart van de 10 kilometerzone van Hierden IV inclusief corridor. Deze kaart toont het vervoersbeperkingsgebied 10 km inclusief corridor in verband met een besmetting vogelgriep op een locatie in Hierden. Bekijk hier de kaart van het 10 kilometer vervoersbeperkingsgebied in Hierden en hier de kaart van het 3 kilometer vervoersbeperkingsgebied in Hierden IV.

 
 

Inloggen op de ledenportal