Pluimveeweb: Munt-eierautomaat van BoerderEI in Haps opengebroken

07-06-2022
Scharrelhennenhouderij BoerderEi is in de nacht van 6 op 7 juni slachtoffer geworden van inbraak in een van haar twee eierautomaten. De muntautomaat van de familie Bens in Haps werd opengebroken en de dieven maakten 75 euro aan wisselgeld buit. De schade aan de automaat bedraagt echter duizenden euro’s.

„Het is verschrikkelijk, de schade is enorm”, vertelt een zwaar teleurgestelde pluimveehouder Hugo Bens. „Ze hebben de betaalautomaat eruit gehaald en de eierautomaat naar voren gehaald. De achterkant is krom en de zijkant is ontzet waardoor de voordeur ook niet meer sluit. Het is verschrikkelijk met die inbraken. We hebben hier in de regio een inbraakapp en bij een melkveehouder in Uden is onlangs al twee keer de automaat vernield, ondanks dat hij al lang was omgebouwd naar een contactloze automaat. Maar daar zat nog een gleuf in, dus waarschijnlijk dat de dieven dachten dat het nog om een muntautomaat ging.”

Ombouwen naar contactloos

Bens BoerderEi heeft twee automaten, waarvan er al een eerder was omgebouwd naar een contactloze automaat. Die bleef ongemoeid. De Hapse scharrelhennenhouder overweegt nu ook om de tweede om te bouwen naar contactloos. „Sinds corona is 82 procent van de transacties al contactloos. Voor die tijd was dat 50 procent.” Bens vertelt verder dat er gras in de gleuf van de munt-eierautomaat was gelegd. „Waar slaat dat nou op? Ik zie dat als pure minachting. Zo van: we krijgen die automaat toch wel open.”

Dochter Resi heeft diverse beelden op Twitter gedeeld, waaronder die van de mogelijke dader.

Tekst: 

 
 

Inloggen op de ledenportal