Pluimveeweb: Vogelgriep op vleeskuikenbedrijf in Friese Minnertsga

26-07-2022
Op een vleeskuikenbedrijf in het Friese Minnertsga is vogelgriep vastgesteld, waarschijnlijk een hoog pathogene variant. Om verspreiding van het virus te voorkomen worden de circa 105.000 vleeskuikens op het bedrijf geruimd.

In de 1 kilometer zone rondom het besmette bedrijf liggen geen andere pluimveebedrijven. In de 3 kilometer zone rondom het besmette bedrijf liggen twee andere vleeskuikenbedrijven van dezelfde eigenaar, maar met gescheiden bedrijfsvoering. Deze bedrijven zullen door de NVWA worden gescreend op vogelgriep. Daarnaast worden deze bedrijven de komende 14 dagen intensief gemonitord op ziekteverschijnselen die op vogelgriep kunnen wijzen.

In de 10 kilometer zone liggen nog 10 andere pluimveebedrijven waarvoor het vervoersverbod per direct geldt. Bekijk hier de Regeling maatregelen beschermings- en bewakingszone hoogpathogene vogelgriep Minnertsga 2022 en hier de kaart van het 3 kilometer vervoersgebied in Minnertsga en hier de kaart van het 10 kilometer vervoersgebied in Minnertsga en hier de kaart van het 10 kilometer vervoersgebied in Minnertsga inclusief corridor.

Tekst: Tom Schotman

 
 

Inloggen op de ledenportal