Pluimveeweb: Wereld Ei Dag wisselt het sportieve dit jaar in voor het creatieve

24-09-2022
De tweede vrijdag van oktober (14 oktober) is het traditioneel Wereld Ei Dag. Dit jaar neemt de Stichting Wereld Ei Dagen de organisatie voor haar rekening om enkele activiteiten in Barneveld te organiseren samen met Blij met een Ei en de mmmEggies.

Na de sportieve bakfietstocht van 2021 wordt er dit jaar voor een andere opzet gekozen. In Barneveld worden op 14 én 15 oktober allerlei activiteiten georganiseerd door de Stichting Wereld Ei Dagen waarbij het ei centraal staat. Daarnaast heeft Stichting Blij met een Ei bedacht om de creatieve geest bij de jonge klanten van de donateurs van Blij met een Ei naar boven te halen door middel van een kleurwedstrijd.

De donateurs/leden van Blij met een Ei hebben mooie kleurplaten kunnen bestellen om uit te delen of bij het verkooppunt van de eieren leggen. De week voorafgaand aan Wereld Ei Dag worden de kleurplaten ingezameld en alle ingeleverde kleurplaten zullen tijdens Wereld Ei Dag in Barneveld komen te hangen, er zal een winnaar uitgekozen worden die een leuke prijs krijgt.

Roze eieren

Inmiddels bijna traditiegetrouw worden er door de mmmEggies de week voorafgaand aan Wereld Ei Dag ook roze eieren verstopt door heel Nederland, de mensen die de eieren vinden en zich melden krijgen vrijkaartjes voor Corpus.

Stichting Blij met een Ei wordt gefinancierd door pluimveehouders. Zij kunnen voor 200 euro in het jaar lid worden.

 
 

Inloggen op de ledenportal