Pluimveeweb: Vogelgriep op kleinschalige pluimveehouderij in Geesteren (OV)

21-09-2022
In Geesteren (OV) is op een kleinschalige pluimveehouderij vogelgriep vastgesteld. Het gaat waarschijnlijk om een hoogpathogene variant. Om verspreiding van het virus te voorkomen worden de in totaal circa 120 sierwatervogels en kippen geruimd. Dat meldt het ministerie van Landbouw, Natuur- en Voedselkwaliteit woensdagavond om 18.45 uur.

Dit bedrijf is in contact met een een hobbyhouder uit Vriezenveen in het 10 kilometer-gebied waar de eigenaar vogels had aangekocht

In de 1 kilometer zone van het besmette bedrijf liggen geen andere pluimveebedrijven. In de 3 kilometer zone van het besmette bedrijf liggen acht andere pluimveebedrijven die door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit worden gescreend op vogelgriep. In de 10 kilometer zone liggen 21 pluimveebedrijven. In de 10 kilometer zone geldt een vervoersverbod. Het bedrijf ligt in een regio waar de ophokplicht was ingetrokken. In de 10 kilometer zone rond het besmette bedrijf geldt nu wel een ophok- en afschermplicht.

Bekijk hier de regeling maatregelen beschermings- en bewakingszone hoogpathogene vogelgriep Geesteren 2022, hier de kaart van het 3 kilometer vervoersgebied in Geesteren en hier de kaart van het 10 kilometer vervoersgebied in Geesteren.

 
 

Inloggen op de ledenportal