Pluimveeweb: De Heus: Een hoger saldo door een betere ei-schaalkwaliteit Fotoreportage legpluimveebedrijf Bongers uit Altweerterheide

27-09-2022
Op het bedrijf van John en Tom Bongers worden dagelijks circa 115.000 eieren verzameld. Het moge duidelijk zijn dat ze het liefst zo veel mogelijk van deze eieren als eerstesoort-eieren aan het pakstation afleveren. Deze brengen immers meer op dan tweedesoort-eieren. Het percentage eerstesoort-eieren is in hoge mate afhankelijk van de schaalkwaliteit. Een betere schaalkwaliteit zorgt daardoor voor een een beter financieel resultaat.
 

Locaties De Zoom en Wallenhof

Op het bedrijf van de familie Bongers uit Altweerterheide worden op twee locaties leghennen gehouden. Op de locatie “Eierfarm de Zoom” worden in de ene stal scharrelhennen en in de andere stal freilandhennen gehouden. Een paar honderd meter verderop zitten op de locatie “Wallenhof” in drie stallen scharrelhennen en één stal freilandhennen.

 

 

Op elk moment voldoende calcium

Een goede ei- en eischaalkwaliteit hangt af van meerdere factoren. Het juiste voer, afgestemd op de leeftijd en de conditie van het koppel in combinatie met een goed voerschema, zorgt voor een juiste dekking van de calciumbehoefte. Dit kan direct door het in het kernvoer van De Heus te doen, maar ook door aan het einde van de dag zelf extra calcium bij te mengen, zoals Bongers dat doet.

Bekijk de rest van de fotoreportage

  •  

    Ankie Maatman

    Sectordirecteur Legpluimvee

 
 

Inloggen op de ledenportal