Pluimveeweb: Varkens- en pluimveehouder Verhoijsen is de nieuwe voorzitter LLTB Noord-Limburg

30-09-2022
Varkens- en pluimveehouder John Verhoijsen uit Beringe (LB) wordt de nieuwe voorzitter van LLTB-regio Noord-Limburg. Verhoijsen is geen vreemde binnen de Limburgse land- en tuinbouw en hij heeft ook ervaring in de Noord-Limburgse en provinciale politiek.

De vertrouwenscommissie heeft Verhoijsen afgelopen maandag voorgedragen aan het regiobestuur. Hij volgt Pieter Lucassen op.

Kennis

„De voordracht van Verhoijsen is unaniem met veel enthousiasme ontvangen", zegt vicevoorzitter van het regiobestuur Sander Smits. „John is een door de wol geverfde politicus en bestuurder met veel kennis over de sector en een breed netwerk. We zijn ervan overtuigd dat we met hem een uitstekende opvolger voor Pieter Lucassen hebben gevonden."

Verhoijsen start zijn voorzitterschap per 1 oktober. „Ik ben blij dat het regiobestuur zo enthousiast op mijn voordracht heeft gereageerd", stelt Verhoijsen. „Ik kan niet wachten om aan de slag te gaan."

Peel en Maas

De veehouder was tien jaar hoofdbestuurslid bij de LLTB en voorzitter van voormalige afdeling Helden. Daarnaast is hij bestuurslid van Natuurrijk Limburg. Politiek was Verhoijsen actief als gemeenteraadslid in Helden (later Peel en Maas) en als Statenlid van provincie Limburg.

 
 

Inloggen op de ledenportal