Pluimveeweb: Piet Adema nieuwe minister van Landbouw

03-10-2022
Piet Adema wordt de nieuwe minister van Landbouw, Natuur- en Voedselkwaliteit (LNV). Dat heeft de ChristenUnie maandagmiddag bekendgemaakt.

Piet Adema vult het gat in dat Henk Staghouwer een maand geleden achterliet. Adema was eerder gedeputeerde van de provincie Friesland, waarnemend burgemeester in Achtkarspelen, Tynaarlo en Borger-Odoorn en partijvoorzitter van de ChristenUnie. Momenteel is hij bestuurder en toezichthouder in de ondernemersbranche.

Piet Adema reageert in een persbericht op de aanstelling. „De landbouw hééft toekomst in ons land. Ja, er moeten dingen anders en de meeste veehouders, akkerbouwers, tuinders en vissers weten en willen dat ook. Maar zij hebben wel duidelijkheid, rust en zekerheid over de toekomst nodig, alleen dan kan het vertrouwen in de overheid ook weer groeien. Ik wil sámen met de sector werken aan toekomstbestendige landbouw, waar we de komende decennia mee vooruit kunnen. Mét oog voor natuur, klimaat en waterkwaliteit. Dat is geen gemakkelijke opgave, maar ik weet zeker dat we als we goed samenwerken, we het dan ook echt aankunnen.”

Gert-Jan Segers, leider van de Christenunie: „Met het advies van Johan Remkes in aantocht komt het er nu op aan dat we niet tegenover elkaar blijven staan, maar samen de schouders zetten onder de landbouw van de toekomst. Piet Adema was eerder een stevige bestuurder in Friesland en is met al zijn ervaring voor mij de aangewezen persoon om samen met de boeren deze belangrijke uitdaging aan te gaan. Ik ben Piet zeer dankbaar dat hij na het indringende beroep dat ik op hem heb gedaan, bereid is om de nieuwe minister van Landbouw te worden. Ik wens hem daarbij wijsheid en de zegen van God toe."

Dit bericht wordt nog aangevuld.

 
 

Inloggen op de ledenportal