Pluimveeweb: Opnieuw vogelgriep op vleeskuikenbedrijf in Friese Blija

15-10-2022
Op een vleeskuikenbedrijf in het Friese Blija, in de gemeente Noardeast-Fryslân is op een vleeskuikenbedrijf vogelgriep vastgesteld. Om verspreiding van het virus te voorkomen, worden de circa 80.000 vleeskuikens op het bedrijf geruimd.

Het vleeskuikenbedrijf bedrijf in Blija is in januari dit jaar ook al geruimd vanwege een vogelgriepbesmetting. Binnen een zone van 1 kilometer ligt nog 1 ander pluimveebedrijf. Dit vleeskuikenbedrijf staat op dit moment leeg vanwege een eerdere besmetting met vogelgriep begin september 2022. Binnen 3 kilometer liggen drie andere pluimveebedrijven. Deze bedrijven worden op vogelgriep onderzocht door de NVWA. In de 10 kilometerzone liggen negen andere bedrijven met pluimvee. In dit gebied geldt per direct het vervoersverbod.

Bekijk hier de regeling maatregelen beschermings- en bewakingszone hoogpathogene vogelgriep Blija III 2022 en hier de kaart van het 3 kilometer vervoersbeperkingsgebied Blija III en hier de kaart van het 10 kilometer vervoersbeperkingsgebied Blija III.

 
 

Inloggen op de ledenportal