AgriHolland: Productschappen verwerpen onderhandelingsresultaat cao PBO 2013

10-12-2012

De werkgevers van de Productschappen zijn niet akkoord met het onderhandelingsresultaat dat de vakbonden 14 november bereikt hadden met de werkgeversorganisatie over een cao voor de Publiekrechtelijke Bedrijfsorganisatie (PBO), de product- en bedrijfschappen. De doorwerking van de wijziging van de AOW leeftijd in de Wachtgeldregeling van de productschappen was voor hen onacceptabel.

De afwijzing van het onderhandelingsresultaat is als volgt door het college van voorzitters van de productschappen toegelicht: "De wachtgeldregeling is een gesloten regeling (alleen van toepassing op medewerkers met meer dan 19 dienstjaren), die naar huidige maatstaven toch al zeer royaal is. Het is niet te verdedigen deze regeling verder uit te breiden en uitbreiding maakt hem mogelijk zelfs kwetsbaar voor latere discussies over bovenmatigheid."

"Bovendien is de regeling nu feitelijk alleen relevant als onderdeel van het tussen partijen overeengekomen sociaal plan. Hierbij is nadrukkelijk ook rekening gehouden met bestaande pre-pensioen reserves en opgebouwde pensioenrechten. Wijziging van de wachtgeldregeling zou dan ook zonder meer moeten leiden tot een algehele aanpassing van het sociaal plan om de balans te herstellen."

Op dit moment is er intensief overleg gaande tussen alle betrokken partijen.

bron: CNV Dienstenbond, 10/12/12

Copyright ©2012 AgriHolland B.V. 

 
 

Inloggen op de ledenportal