Broederij: Eerste steen nieuwe ISA-broederij gelegd

04-01-2013

Thijs Hendrix, directeur van Hendrix Genetics, en Frans van Sambeek, directeur R&D van ISA, hebben vrijdag 21 december de officieuze eerste steen gelegd van de nieuwe broederij van ISA in Boxmeer. Zij deden dit door een gedenksteen te onthullen.

Pluimveefokbedrijf ISA (Institut de Sélection Animale), de leghennenfokkerijdivisie van Hendrix Genetics, laat in Boxmeer een broederij bouwen met een jaarcapaciteit van ongeveer vijf miljoen (groot-)ouderdieren. Deze jaarcapaciteit is ongeveer 15 procent hoger dan die van de bestaande broederij op deze locatie. Die bestaande broederij is in 1974 gebouwd door Euribrid, het pluimveefokbedrijf dat Hendrix Genetics begin 2007 heeft overgenomen van Nutreco. Hendrix Poultry Breeders, voorloper van Hendrix Genetics, had deze broederij sinds 2001 in gebruik.
ISA zal de nieuwe broederij, die wordt ingericht met broedmachines van Pas Reform Hatchery Technologies in Zeddam, naar verwachting in juli in gebruik nemen.
ISA heeft ook eigen productielocaties met grootouderdieren- (GPS) en ouderdieren- (PS) broederijen in Frankrijk, Canada, Brazilië« en Indonesië.

door Hans Bijleveld 4 jan 2013

 

 
 

Inloggen op de ledenportal