Boerderij: Hardeman Egg Group neemt Egga Food en Eivo over

09-11-2023

Redactie

Hans Bijleveld

redacteur pluimveehouderij

Hardeman Egg Group streeft naar expansie met de voorgenomen overname van Egga Food Group en Eivo.

Hardeman Egg Group wil eierhandel Egga Food Group en eierverwerker Eivo overnemen. Dit maakte Egga Food donderdag bekend. De overname gaat met terugwerkende kracht in per 1 januari 2023. De Autoriteit Consument & Markt (ACM) moet het samengaan nog goedkeuren.

Met de overname wil Hardeman Egg Group zijn internationale positie in de markt voor eieren versterken. De onderneming laat weten dat door bundeling van kennis, ervaring en capaciteit in eieren en ei-producten nog beter kan worden ingespeeld op de vraag vanuit de markt.

Egga Food Group en Eivo

Specialisme van Egga Food Group in Ospel (L.) is het verpakken van verse eieren voor de retail. De onderneming heeft in een straal van 800 kilometer een belangrijke positie in de Europese levensmiddelenindustrie, foodservice en retailmarkten. Daarnaast specialiseerde Egga Food zich in het koken & pellen en het koken & verven van eieren. Deze tak is ondergebracht in Eivo. Egga Food verwerkt en verhandeld tegen de 15 miljoen eieren per week, inclusief de tientallen miljoenen gekleurde eieren die per jaar bij Eivo van de band rollen.

De familie Van Gemert, de huidige aandeelhouders van Egga Food Group en Eivo, zullen als gevolg van de transactie geleidelijk een stap terug doen. De gebroeders Sieben, die Eierververij Ospel (Eivo) in 1996 hebben opgericht en samen met de familie Van Gemert er 50/50 aandeelhouder van zijn, zullen operationeel betrokken blijven bij Eivo.

De continuïteit van beide bedrijven is gewaarborgd en ze blijven gevestigd in Limburg. Voor de medewerkers van Egga Food Group en Eivo blijft de werkgelegenheid op beide productielocaties ongewijzigd.

 
 

Inloggen op de ledenportal