AgriHolland: LTO Nederland lanceert 'Taste Station' tijdens Grüne Woche

16-01-2013

Nederland is dit jaar partnerland van de Grüne Woche in Berlijn, de grootste internationale beurs voor landbouw, tuinbouw en voedsel. Duitsland is de belangrijkste klant van de Nederlandse agro-sector. Volgens ramingen bedroeg de totale export van de Nederlandse agro-sector in het afgelopen jaar 77,9 miljard euro. Van die export gaat circa 20,5 miljard euro naar Duitsland. Voor LTO Nederland is de extra aandacht voor ons land aanleiding om de agrarische sector op de beurs op een bijzondere manier zichtbaar te maken met het 'Taste Station'. Bezoekers kunnen de agrarische sector in Holland in de volle breedte beleven. Na de Grüne Woche gaat het Taste Station op tournee door Nederland, zodat alle burgers, boeren en buitenlui er kennis mee kunnen maken.

De Grüne Woche duurt tot en met 27 januari. Er wordt aan deelgenomen door 1.600 exposanten uit 60 landen uit alle delen van de wereld. Het evenement is naast een enorm grote tentoonstelling voor 'eten en drinken' tevens een belangrijk trefpunt voor politiek, wetenschap en bedrijfsleven. De beurs trekt zo’n 450.000 bezoekers.

Het Taste Station van LTO biedt een verrassend inzicht in de passie van agrarische ondernemers in Nederland en hun bijdrage aan de kwaliteit van leven. Bezoekers kunnen plaatsnemen aan een lopende band waar een boeiende rij smaakvolle amuses passeert. Bij de keuze van één ervan wordt aan de hand van fraaie beeldverhalen getoond hoe Nederlandse boeren en tuinders op betrokken wijze werken en zorgen voor smaakvolle ingrediënten van de gekozen amuses. Agrarisch ondernemers staan aan de basis van zowel goede voeding als een aantrekkelijke groene leefomgeving.

bron: LTO Nederland, 16/01/13

Copyright ©2013 AgriHolland B.V. 

 
 

Inloggen op de ledenportal