Boerderij: JEGG ontwikkelt duurzaam K-Ei Lekker-ei voor Jumbo

26-06-2024

Redactie

Hans Bijleveld

redacteur pluimveehouderij

Jumbo heeft zijn assortiment eieren vorige week uitgebreid met K-Ei Lekker-ei, een ei met aandacht voor dierenwelzijn, natuur en de pluimveehouder. Het K-Ei Lekker-ei heeft drie sterren van het Beter Leven-keurmerk en wordt geproduceerd bij JEGG future farming volgens extra duurzaamheidsaspecten met de focus op circulariteit.

Pluimveebedrijf JEGG future farming ontwikkelde dit ei samen met Jumbo. De witte kippen bij JEGG – OKT-kippen – krijgen voeding uit voedselreststromen en levende insecten, waarmee het natuurlijk gedrag wordt gestimuleerd.

Naast dit duurzaamheidsprogramma wil Jumbo ook zijn reguliere eierketen voor huismerkeieren verder verduurzamen door het opzetten van een toegewijde keten. Het langetermijnperspectief en een goed verdienmodel voor de pluimveehouder zijn hierbij het uitgangspunt.

Wie is JEGG?

Achter JEGG zit Pieter Smits in Rijen (N.-Br.), ook eigenaar van Bron van Energie, een legpluimveebedrijf met ook een biomassacentrale. JEGG future farming is een innovatief Nederlands farmingconcept in de pluimveesector, aldus de website. “We produceren eieren en eiproducten, milieubewust, met focus op dierenwelzijn, circulariteit, korte keten en voedselveiligheid. We investeren en streven voortdurend naar manieren om onze ecologische voetafdruk te verkleinen. Duurzame, 100% Nederlandse producten aan eerlijke prijzen, ontstaan hierdoor vanzelf.” 

 
 

Inloggen op de ledenportal