AgriHolland: Pensioenfonds voor de landbouw hoeft niet te korten

04-02-2013

Het Bedrijfs Pensioenfonds voor de Landbouw (BPL) hoeft de pensioenen dit jaar niet te korten. Wel werkt BPL aan een herstelplan om het pensioenfonds weer financieel gezond te krijgen.

Toezichthouder De Nederlandsche Bank (DNB) hanteert een minimaal vereiste dekkingsgraad van 104,4%. Als een pensioenfonds een dekkingsgraad heeft die lager is, moet het pensioenfonds een herstelplan indienen bij DNB. Hierin beschrijft het fonds hoe het weer financieel gezond beoogt te worden binnen de daarvoor wettelijke gestelde termijn van drie jaar.

BPL had een dekkingsgraad die lager is dan het vereiste 104,4% en heeft daarom in 2010 een herstelplan ingediend bij DNB. Op grond van de voorlopige vaststelling van de dekkingsgraad eind 2012 ligt DBL op koers om binnen de wettelijke termijn te herstellen. De voorlopige dekkingsgraad eind 2012 is 105,8%.

Het is derhalve de verwachting dat BPL binnen de wettelijke termijn kan herstellen. Dat is goed nieuws voor het fonds en voor deelnemers en werkgevers. Aanvullende maatregelen als bijvoorbeeld korting blijven op dit moment dus achterwege. BPL sluit echter een korting in de toekomst niet uit. De economische vooruitzichten zijn nog steeds niet rooskleurig. De rente kan laag blijven en de beleggingsrendementen kunnen tegenvallen.

bron: BPL, 25/01/13

Copyright ©2013 AgriHolland B.V. 

 
 

Inloggen op de ledenportal