Boerderij: Aangeklede oude legkippen

05-02-2013

De organisatie 'Red een legkip' is een actie begonnen om uitgelegde kale legkippen te voorzien van een warm fleecejasje. De organisatie stelt zich ten doel om zo veel mogelijk uitgelegde legkippen te redden van de slacht via adoptie.

Onlangs redde de organisatie een koppel van 68 scharrelkippen van de slacht. Dat doet de actiegroep door de pluimveehouder gewoon de prijs voor soepkip te bieden. De scharreldieren zitten echter zo slecht in de veren dat ze volgens 'Red een legkip' onder de huidige winterse omstandigheden tijdelijk een jasje nodig hebben. Een oproep op Facebook resulteerde er in dat er van alle kanten fleecejasjes zijn aangeboden.

De aangeklede kippen zijn te vinden in de vogelopvang in Naarden, Ochten en Twijzelerheide. Volgens een woordvoerder van de organisatie die sinds september 2011 actief is zijn het vooral de dieren afkomstig van verrijkte kooien en koloniehuisvesting en de scharreldieren die slecht in de veren zitten. Dieren afkomstig uit een voliëresysteem zitten beter in de veren. Sinds september 2011 'redde' de groep al ruim 2.000 dieren.

'Red een legkip' hoopt de uitgelegde legkippen na enkele weken weer door te kunnen verkopen aan adoptanten. De prijs: € 7,50 per dier. Van dat geld wordt voer gekocht en worden de dieren tijdens de opvangperiode onderhouden.

door Sake Moesker 5 feb 2013

 

 
 

Inloggen op de ledenportal