Food Valley Award

19-02-2013

19 februari 2013

Strijd om beste innovatie in agri, food en feed is begonnen

De inschrijving voor de 2013 editie van de Food Valley Award, een initiatief van Food Valley, is geopend. De prijs vertegenwoordigt de innovatie met meerwaarde voor de agri, food en feed sector en is inmiddels uitgegroeid tot één van de meest begeerde en prestigieuze innovatieprijzen in Nederland.

Het is de negende keer dat de Food Valley Award wordt uitgereikt. In 2012 won Solynta de prijs voor zijn nieuwe gepatenteerde hybridemethode die aardappelveredeling in een stroomversnelling brengt. "Het winnen van deze prijs is geweldig. We zijn nu in een fase beland dat het zo goed gaat dat we op zoek zijn naar partners en daarbij helpt het winnen van zo'n prijs enorm", aldus Pim Lindhout, hoofd Research & Development Solynta.

De genomineerden en de uiteindelijke winnaar worden bepaald door een onafhankelijke vakjury. De jury beoordeelt de inzendingen op het innovatieve karakter en de economische haalbaarheid. Daarnaast kan ook de originaliteit en/of mate van samenwerking binnen het project of initiatief door de jury beloond worden.

De Award wordt uitgereikt tijdens de jaarlijkse Food Valley Expo die dit jaar op 24 oktober plaatsvindt in het Hotel en Congrescentrum Papendal te Arnhem. De prijs bestaat uit een promotiefilm van de innovatie (ook voor de genomineerden), een kunstwerk, een certificaat en een tweejarig gouden lidmaatschap van de Food Valley Society. Daarnaast zal er ruime publicitaire aandacht zijn voor de genomineerden en de winnaar.

Direct aanmelden of een innovatie voordragen kan via www.foodvalleyaward.nl. Hier is ook meer informatie te vinden over deelname, de vakjury, de criteria en de innovaties van eerdere winnaars en genomineerden. Inzendingen dienen uiterlijk 10 mei 2013 te zijn ontvangen door Food Valley.

Noot voor de redactie:                                                                                              

Informatie voor de pers:

Jolanda Wels, communicatiemanager Food Valley

0317 466 514 / 06 2112 43 11

jolanda.wels@foodvalley.nl

Informatie over aanmelding en organisatie:

Saskia van Erkelens, projectmanager Food Valley Award
0317 466 519
saskia.vanerkelens@foodvalley.nl

Mocht u onverhoopt berichtgeving afkomstig van Food Valley niet willen ontvangen, dan stellen wij het op prijs wanneer u ons dit kenbaar maakt via communicatie@foodvalley.nl.


Mede mogelijk gemaakt door :

 

Nieuwe Kanaal 9D-3

6709 PA Wageningen

Postbus 294

6700 AG Wageningen

T +31 317 46 65 13

E ilse.dulk@foodvalley.nl

www.foodvalley.nl

 

 
 

Inloggen op de ledenportal