AgriHolland: Marktontwikkelingen biologische grondstoffen veevoerders

01-03-2013

De beschikbaarheid van biologische wintertarwe is niet ruim, biologische maïs lijkt goed beschikbaar. Biologische erwten en raapschilfers zijn in prijs gestegen. Dat stelt veevoederproducent Agrifirm.

In het voorjaar van 2012 is door vorstschade een deel van de biologische wintertarwe in de gebieden rond de Zwarte Zee ondergeploegd. Een ander product is ingezaaid. De beschikbare hoeveelheid biologische tarwe is daardoor niet te ruim. De kwaliteit van de biologische tarwe van oogst 2012 is goed. Zo goed dat het als duurdere biologische baktarwe afgezet kan worden. Het verschil in prijzen van biologische voertarwe en baktarwe is daardoor gering. Inmiddels is de prijs van biologische voertarwe ten opzichte van juli 2012 met 75 euro per ton opgelopen.

Biologische maïs
Biologische maïs lijkt daarentegen voldoende aanwezig. Door de dure biologische tarwe ligt de prijs van biologische maïs hoog, maar stabiel vanaf oktober 2012. Mocht de tarweoogst dit jaar goed zijn, dan daalt wellicht de prijs van biologische maïs.

Eiwitrijke grondstoffen
De prijzen van eiwitrijke grondstoffen zoals biologische sojaschilfers en zonneschilfers zijn ten opzichte van oktober 2012 onveranderd. Schaarsere producten zoals biologische erwten en raapschilfers zijn in dezelfde periode met 35 euro en 95 euro per ton gestegen.

bron: Agrifirm, 28/02/13 

 
 

Inloggen op de ledenportal