AgriHolland: Geen aanwijzigingen dat met aflatoxine besmette maïs ook in België geleverd is

05-03-2013

Via het snelle Europese waarschuwingssysteem (RASFF) werd België op de hoogte gebracht van de problemen met toxische aflatoxines in veevoeders in Duitsland en van de invoer via de haven van Gent van besmette maïs door Nederland. Er zijn volgens de Belgiscge voedselautoriteit FAVV voorlopig geen aanwijzingen dat er in België ook van deze besmette maïs, die van oorsprong uit Roemenië komt, geleverd is.

Ook werd er contact opgenomen met Nederland om bevestiging te krijgen over de al of niet verdere verdeling van deze besmette maïs naar België en of er van de besmette melkbedrijven melk is uitgevoerd naar België. Het onderzoek door het FAVV is volop lopende. Nederland bevestigde dat er dat er tot nog toe geen sprake is van distributie naar België vanuit Nederland.

Het FAVV blijft echter de situatie op de voet volgen en wacht onder meer nog op de definitieve bevestigingen van Duitsland en Nederland. Ook wordt er momenteel nagegaan of er van de zending die via de haven van Gent naar Nederland verstuurd werd absoluut geen partijen elders naar toe gevoerd zijn.

bron: FAVV, 04/03/13

Copyright ©2013 AgriHolland B.V. 

 
 

Inloggen op de ledenportal